Afvallen in Utrecht

Nes Bounou, Gedrags en- voedingscoach bij DEDUCATED

nov 27, 2020

AFVALLEN

Afvallen in Utrecht

Onne van Elburg, Eigenaar en Personal Trainer bij DEDUCATED

27 november 2020

Als je wilt afvallen zijn er natuurlijk allerlei verschillende producten of methodes die je hierbij zouden kunnen helpen. Zo hebben we op de eerste plaats de dieetboeken. Daarnaast hebben we natuurlijk de afvalsalons,  vetbevriesklinieken, sportscholen, healthy foodbars of winkeltjes vol magische pillen en producten. De één claimt dat het afvallen je geen moeite hoeft te kosten, de ander dat je binnen 5 behandelingen van je probleem af kan zijn. Hier in Utrecht zitten er zoveel op de vierkante kilometer, dat je soms door de bomen het bos niet ziet.

WAAR MOET IK BEGINNEN?

 

Stap 1. Waarom

Vraag je af wat je precies wilt, waarom dit belangrijk is voor je en hoe belangrijk het voor je is in tegenstelling tot de ander belangrijke zaken binnen jouw leven.

Stap 2. Onderzoek

Doe research. Zoek bijvoorbeeld op google naar aanbieders in jouw omgeving die een oplossing voor jouw probleem zouden hebben. Of beter nog vraag aan iemand uit je omgeving die is afgevallen en dit resultaat voor langere tijd heeft weten te behouden wat deze persoon heeft gedaan en aanraad.

Stap 3. Pas op fabels

Geloof niet in Fabels!! Dit is misschien wel de belangrijkste “If it seems to good to be true it probably is” We willen allemaal een oplossing die het liefst zo weinig mogelijk moeite en tijd kost en als het even kan voor zo weinig mogelijk geld. Helaas werkt dit zoals bij de meeste andere dingen in het leven ook voor afvallen niet op deze manier. Neem je voor, als er een magische pil of methode bestond, liep er niemand meer met overgewicht rond. Daarnaast is er een calorietekort voor afvallen nodig, oftewel minder energie binnenkrijgen dan je verbruikt. Dit is een natuurkundige wet en kan je niet omzeilen. Als een programma hier niet aan voldoet, werkt het NIET! Kijk ook goed of wat er aangeboden wordt niet voor iedereen hetzelfde is. One size fit all programma’s of methodieken waar jij en je buurman van 2.10m beiden van moeten afvallen zijn gedoemd te mislukken. Goed afvallen is maatwerk!

Stap 4. Doe het samen

Neem contact op met degene die jou aanspreken en maak zo nodig een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek om een duidelijk beeld en te krijgen van wat ze doen, hoe ze het doen en of er een klik is. Of win duidelijke informatie in over hoe een product werkt.

Stap 5. Hoeveel is het je waard?

Bepaal welk budget je hebt of wat je het waard vindt om in afvallen te investeren. Stel jezelf daarbij vragen als:

  • Wat levert het voor mijn gezondheid op?
  • Maakt het mij sterker zowel lichamelijk als mentaal?

Stap 6. Aan de slag

Ga aan de slag. Waarschijnlijk ben je als je bovenstaande stappen hebt doorlopen niet bij 1 of andere fancy methode of product uitgekomen. Wellicht wel bij een dieet, sportschool of personal trainer.

Als je in de omgeving van Utrecht, Leidsche Rijn of Maarssen zoekt en je wilt afvallen dan zou je wellicht bij ons uit kunnen komen na bovenstaande stappen te hebben doorlopen. Deducated is een Personal training concept met een gym in Utrecht. We zijn gespecialiseerd in lichaamstranformaties. Dit houdt in dat we onze members begeleiden op het vlak van Voeding, Krachttraining en lifestyle coaching bij het afvallen in vet en het aankomen in spier. Waarom zo specifiek? Omdat dit ons anders maakt dan een dieet, de sportschool en de meeste personal trainers.

  • Een dieet doet wat het belooft, je valt af. Maar tegelijk valt ook je buurman van 2.10m met hetzelfde dieet af. Oftewel het is niet op maat. Zonder daarnaast op de juiste manier aan krachttraining te doen bouw/behoud je geen spiermassa. Dus je valt wel af, alleen wat je verliest is vet, maar ook zeker spiermassa. Dit maakt je lichaam slapper.
  • Een sportschool faciliteert een ruimte waar je in kunt sporten, maar is niet geënt op begeleiding. Er lopen wel instructeurs rond, die staan vaak op te veel mensen om naast een enkele aanwijzing, daadwerkelijk training te kunnen geven. Vaak kan je een schema krijgen, maar die is niet op maat gemaakt. Als je hier wilt slagen, dan zal je zelf heel veel verdieping moeten zoeken, een opleiding moeten doen of alsnog naast je abonnement een personal trainer in de arm moeten nemen.
  • Een personal trainer. Begeleid goed tijdens de training, maar vaak wat minder of nauwelijks op gebied van voeding of coaching.

Bij Deducated hebben we alles onder 1 dak. Bij Deducated Gym Utrecht word je geleerd hoe je moet trainen en waarom je iets op een bepaalde manier zou moeten doen. Daarnaast begeleiden we je op gebied van Voeding en lifestyle ook hier Educaten we je hoe je iets moet aanpakken en waarom je het op deze manier zou moeten doen. Zodat je zo effectief mogelijk en voor de lange termijn af zou kunnen vallen.