DE TRANSFORMATIE VAN VERONIQUE

Naam: Veronique

Leeftijd: 51 jaar

Gezinssituatie: Moeder van 3 kinderen

Beroep: Gespecialiseerde thuiszorg

Mijn Verhaal

“Ik zat misschien al wel in de categorie ‘maagverkleining’. Maar, ik had nog niet alles geprobeerd voor mijn gevoel.

Deducated heeft mij de tools gegeven om weer naar een gezond lijf te gaan. Inmiddels ben ik tóch op eigen kracht bijna 30kg kwijt.”

Mijn Motivatie

“Ik was nooit het mooiste meisje van de klas, maar wel de zwaarste. Zo voelde ik mij tenminste. Ergens in april afgelopen jaar keek ik met mijn dochter naar oude filmpjes. Mijn dochter maakte een opmerking over mijn lichaam. Zij heeft toen wel echt mijn ogen geopend.

Mijn kinderen zijn erg sportief en mijn schoondochter heeft zelf het traject bij Deducated gedaan en is nu zelfs coach daar. Ik wilde er eerst nooit aan toegeven. Ik had altijd een allergische reactie voor sportscholen en het woord ‘afvallen’. ‘Laat maar zitten’ dacht ik, ‘ik ben gewoon iemand met overgewicht’. 

Ik bestelde via internet altijd een zwarte broek, daar had ik er zes van en die zaten goed. Ik vond winkelen namelijk niet leuk. Achteraf besef ik me dat ik een soort verstoppertje aan het spelen was. Ik wilde niet erkennen dat ik er iets aan moest doen.

Maar, ook door het resultaat van mijn schoondochter ben ik overgehaald en gestart bij Deducated. Deducated heeft mij tools gegeven om het te kunnen, want je moet het wel echt zelf doen! Maar, als je dan na een halfjaar al zoveel fitter bent, is alles het meer dan waard. In een normale sportschool voelde ik mij niet prettig, maar Deducated is echt een veilige gym. Iedereen heeft daar een doel: in shape worden. Het is nu ook zeker geen straf meer om naar de gym te gaan.”

Wat was (of is) je doel?

“In ieder geval een gezondere levensstijl. Afvallen was in het verleden altijd tijdelijk, dus dat woord wilde ik eigenlijk niet gebruiken. Ik moest gewoon beter leren koken en opletten wat voor producten ik gebruikte. Bewust worden van wat ik at.

Mijn hele gezin heeft meegedaan, dus dat werkte motiverend. Ik ben nu bijna 30kg kwijt en van maat 48 naar maat 38 gegaan. Voor mijn verjaardag kreeg ik als cadeau ‘Prison Island’. Daarbij moet je in verschillende kamers zo veel en snel mogelijk punten verdienen door spellen te doen. Een halfjaar geleden was ik oprecht op een bankje gaan zitten. Nu ging ik er vol voor en zeiden mijn kinderen zelfs dat ik iets rustiger aan moest doen, in verband met mijn blessure.

Ik heb nu meer uithoudingsvermogen, zit beter in mijn vel, kan conditioneel veel meer en het sociale leven met mijn kinderen is stukken beter: ik kan nu meedoen! En het heeft me niet eens zoveel moeite gekost.”