DE TRANSFORMATIE VAN RUBY

Naam: Ruby

Leeftijd: 22 jaar

Gezinssituatie: Samenwonend

Studie: Rechten

Mijn Verhaal

“Ik ben mijn hele leven al zwaarlijvig geweest. Toen ik op mijzelf ging wonen merkte ik dat mijn weerstand enorm slecht was en mijn gewicht bleef oplopen. Ik wist niet meer wat ik moest doen.

Ik weet nog dat ik foto’s van een 21-diner van een vriendin terugkeek en daarvan schrok. Een foto verbloemt niks, die is heel erg realistisch. In de spiegel keek ik nooit naar mijn lichaam, maar op de foto kon ik daar niet omheen. En ik ben nog erg jong.”

Mijn Motivatie

“Rigoureuze diëten werken voor mij gewoon niet. Voor niemand niet denk ik. Je mag heel weinig eten, waardoor je inderdaad afvalt, maar het er vervolgens gewoon weer aan zit. Je weet van tevoren eigenlijk al dat je dat niet voor de rest van je leven gaat doen; het is niet duurzaam, maar voor korte termijn.

Ik was altijd al veel te zwaar, ook als kind. Het keerpunt was voor mij dat ik de klas niet meer in durfde als ik te laat was, want dan keek iedereen naar mij. En ik weet nog dat ik foto’s van een 21-diner van een vriendin terugkeek en daarvan schrok. Een foto verbloemt niks, die is heel erg realistisch.

In de spiegel keek ik nooit naar mijn lichaam, maar op de foto kon ik daar niet omheen. Ik sportte wel bij een grote sportschoolketen, maar ik voelde me daar zo ongemakkelijk eigenlijk. En, ik wist helemaal niet wat ik aan het doen was.

Ik ben gaan googelen naar personal trainers en heb veel voorbij zien komen, maar niet echt iets dat mij aansprak. Ik vond de site en Instagram van Deducated er heel vriendelijk en toegankelijk uit zien. Daar waren vergelijkbare mensen zoals ik. Dus ik ben op gesprek gegaan en nu al een jaar lid.

Het trainen is gewoon heel erg fijn. Je traint met vier personen in een groepje, dus niet 1-op-1. Maar, het is juist fijn dat die aandacht verdeeld is. En ook is het gezellig en raak je gemotiveerd door elkaar. Je begint met de juiste bewegingen te leren, zonder gewichten überhaupt. Stapje voor stapje groei je zo steeds verder.

Het aanpassen van voeding was in het begin even wennen; ik werk vaak tot laat dus dan had ik geen zin meer om te koken. Maar, het gezonder eten is nu een gewoonte. Vroeger pakte ik elke avond standaard een zak chips of M&M’s, maar dat is nu eerder een uitzondering.”

 

Wat was (of is) je doel?

“Ik ben in totaal 17.5kg afgevallen. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik altijd hele grote maten heb gehad. Ik pak dan ook uit automatisme alles te groot, terwijl ik nu gewoon een S draag. Dat vind ik een enorm resultaat. Ook voel ik mij gewoon veel zekerder over mijzelf.

Tijdens de trajecten merk je eigenlijk niet dat je zoveel afvalt, omdat je jezelf iedere dag ziet. Daarom is het goed dat we geregeld foto’s maken en uploaden. Aangezien ik altijd slechte eetgewoontes heb gehad, was mijn doel ook om de manier en reden achter alles te snappen en eigen te maken. En dat is gelukt. Ik ben nu tot zoveel meer in staat. Ik heb mij zelfs opgegeven voor een triatlon aankomende zomer.”