DE TRANSFORMATIE VAN ONNE

Naam: Onne

Leeftijd: 35 jaar

Gezinssituatie: Partner & kinderen

Beroep: Ondernemer Deducated

Mijn Verhaal

“Ik ben al jaren bezig op het vlak van Personal Training, wat uiteindelijk heeft geleidt tot het concept DEDUCATED. Dit heb ik samen met mijn vriendin Nes ontwikkeld. Ik ben meer de techneut die de programma’s in elkaar zet en het trainingsgedeelte leidt. Nes neemt de sales voor haar rekening en is degene die ervoor zorgt dat de programma’s die ik schrijf ook praktische invulling kunnen krijgen binnen de lifestyle van onze members. Dit laatste is de belangrijkste spil in ons succes, want een goed programma die niet tot uitvoering kan worden gebracht, blijft maar een programma. Ons doel is om een gezonde lifestyle en een daarbij behorend lichaam voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken, daarvoor eerlijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie te geven, waardoor ze het uiteindelijk zelf kunnen vasthouden. Wij vinden dat we deze lifestyle zelf moeten uitdragen zowel qua kennis, ervaring en fysiek.”

Mijn Motivatie

“Ik ben altijd erg sportief geweest. Taekwondo, Rugby, lange baan schaatsen, streethockey en boksen heb ik allemaal mogen doen. Maar mijn absolute passie was ijshockey. Dit spelletje heb ik zo’n 21 jaar gespeeld in Utrecht en voor Jong Oranje heb ik op een aantal wereldkampioenschappen mogen uitkomen. Met het ijshockey merkte ik al dat ik het niet alleen leuk vond om mezelf steeds verder te ontwikkelen, maar dat ik daarnaast graag hielp anderen het maximale uit zichzelf te halen. Dit resulteerde vaak in leidinggevende rollen op het ijs. Dit bleef niet alleen tot daar beperkt en zo kwam ik op de sportopleiding van het CIOS terecht. Na deze succesvol te hebben afgerond en al werkzaam te zijn op verschillende fitnessvloeren. Begon ik met het opzetten van mijn eigen Personal Training business. Ik wilde echt verschil kunnen maken bij klanten en ze naar hun gewenste doel helpen. Dit was iets waar ze in de reguliere sportscholen niet echt op gericht waren. Dus trok ik al snel de stoute schoenen aan en begon met een eerste klant. Ik bouwde stap voor stap mijn klantenkring uit en bleef continue zoeken naar verdieping in het vak en naar mogelijkheden meer mensen op de juiste manier te kunnen helpen. Veel extra opleidingen en aanpassingen van mijn businessmodel waren daar het gevolg van.
Van mijn eerste bedrijf MoveMore tot het Deducated zoals dat nu staat in samenwerking met mijn vriendin. We zijn nog lang niet uitontwikkeld (dat zullen we ook nooit zijn) en er zal nog veel meer moois gaan komen. Als je iemand ergens bij wilt helpen, moet je dat zelf ook kunnen uitdragen vind ik. Dat is ook een groot deel van mijn motivatie om zelf gezond te leven en inshape te blijven.”

 

Wat was (of is) je doel?

“Het doel is zeker niet om er zo het hele jaar bij te lopen, als op de foto’s op deze pagina. Dat was een keuze die ik gemaakt had, na een jaar uit de roulatie geweest te zijn vanwege een hernia die niet als zodanig werd gediagnostiseerd. Ik trainde al vrij lang daarvoor maar verloor tijdens dat jaar afwezigheid een behoorlijke hoeveelheid spiermassa en kwam in vet aan. Het plan was om eerst de vetmassa te gaan verliezen (cut) en dan vanaf een vrij laag vetpercentage voor spiermassa opbouw te gaan (bulk). Dit lage vetpercentage wilde ik o.a. bereiken om te ervaren wat het is om zo diep te gaan en wat voor invloed dit heeft op je fysieke en vooral je mentale staat. Zo kan ik niet alleen vanuit kennis, maar ook uit ervaring mensen begeleiden. Want ik kan je zeggen dat ik het afgezien van of je het mooi vindt of niet, zeker niet zal aanraden bij de meeste mensen. Of je dit zou moeten willen, hangt echt af van wat je mooi vindt en hoe je leefstijl eruit ziet, denk aan stress, slaap, drukte, gezinssituatie etc. Als dit niet op orde is ga je veel problemen ervaren. Ik heb zelf ook coaching in dit process gehad. Want je gaat zelf veel zaken niet objectief meer kunnen zien. Zelfs als coach met veel kennis en ervaring. Veel mensen vinden dat nog weleens vreemd. Al als iemand geen kennis of ervaring heeft vindt men al gauw dat wanneer je met krachttraining en voeding start, dat je dit wel zelf zou moeten kunnen. Vreemd vind ik als je beseft, dat bij andere sporten wel iedereen een coach heeft. Zelfs de grootste atleten als Roger Federer worden nog gecoacht, terwijl die echt wel een bal kan slaan. Hoe dan ook als jij er klaar voor bent, met wat je ook op leefstijl en fysiek gebied wilt bereiken, wij helpen jou graag, ongeacht welk startpunt je hebt.”