DE TRANSFORMATIE VAN MILA

Het verhaal van Mila

Mila is 35 jaar, moeder van drie kinderen en heeft een leuke stiefdochter. Ze is bijna vijftien jaar leerkracht geweest op een basisschool, maar heeft sinds een tijdje besloten zelf weer terug naar de schoolbanken te gaan.

Op de Universiteit van Amsterdam studeert ze voor Orthopedagoog. Daarnaast begeleidt ze kinderen met spellingsproblemen op school.

En, last but not least: afgelopen zomer is ze getrouwd. De mooiste dag van haar leven. Mede dankzij Deducated.”Ik heb drie kinderen, waarvan ik er twee in twee jaar tijd heb gekregen. Je lichaam heeft dan aardig wat te verduren. Ik was daardoor nooit echt heel dik, maar ik ging trouwen en ik voelde me niet lekker in mijn trouwjurk. Hij was vrij strak en als ik ging zitten zag ik ‘kwabben’.

Over mijn armen was ik ook niet heel tevreden trouwens. Ik wilde mij mooi voelen op de mooiste dag van mijn leven en dus ging ik daar wat aan doen. Vrienden van mij trainden bij Deducated en zo ben ik daar ook ‘beland’. Volgens mij was het april of mei toen ik op gesprek kwam. In augustus daarop ging ik trouwen, dus er was niet heel veel tijd meer tot de bruiloft. Dacht ik.

Na 2,5 maand was ik namelijk al voorbij mijn doel en wilde ik eigenlijk niet nóg meer afvallen. Vooral de voeding heeft mij hier ook enorm bij geholpen. Ik ben bewust geworden van wat ik eet. Eerder nam ik smoothies en veel avocado’s, want dat was gezond. En dat is het ook wel, want ze zijn enorm voedingsrijk met veel vitaminen. Maar, hoe gezond iets ook lijkt, er kunnen veel meer calorieën in zitten dan je denkt.

Ondanks dat ik nooit echt ongezond at, was dit toch wel een soort van eye-opener voor mij. Dat bewust worden van voeding gaat wel echt in je systeem zitten. Aan het begin ben je even druk met je caloriebudget, omdat het nog vrij nieuw is. Nu laat ik dat wat meer los, want ik weet nu ongeveer wel hoeveel ik van iets kan nemen. Ook ga ik lekker uiteten en geniet ik. De dag erna compenseer ik.

Het is goed om die kennis te hebben, zo is het makkelijk(er) om deze levensstijl voor de rest van mijn leven te houden. Er zijn geen dingen die ik vroeger fysiek niet kon en nu wel. Het enige is dat ik vroeger niet op foto’s wilde, daar werd ik onzeker van. Nu doe ik dat wél. Ook heb ik twee kledingmaten kleiner en voel ik mij weer zeker en mooi. Ik krijg weleens de opmerking ‘Heb jij drie kinderen!? Hoe kan dat nou!?’. Het kan zeker.

Ik ben van ongeveer 64kg naar 57kg gegaan. Maar, de hoeveelheid kilo’s maken niet zozeer uit. Het gaat erom dat je samen een doel afspreekt, dat jij wil bereiken. Het is belangrijk dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet! Ik was niet blij met wat ik zag in de spiegel, dus daar ging ik wat aan doen. En als je er dan aan mee doet, is het ook belangrijk dat je er vol voor gaat. Anders is het zonde van je tijd, energie en geld. Het is gewoon mogelijk.”