DE TRANSFORMATIE VAN KEN

Het verhaal van Ken

Onze Ken is zich klaar aan het maken voor een lean bulk.

Dat doet hij door te cutten. Cutten houdt in dat je je vetpercentage naar beneden brengt, met zoveel mogelijk behoud en als het even kan zelfs wat toename van spiermassa. Cutten is dus meer dan alleen maar afvallen. Want immers die kostbare spiermassa die er al zit wil je niet kwijt.

Voor mannen is het het meest optimaal om naar een vetpercentage toe te werken tussen de 12-15%. Hierbij zijn de hormoonwaardes etc. op z’n meest gunstig. Lager kan ook, maar daarbij wordt het NOG belangrijker dat je als trainer kijkt naar de leefstijl factoren en de motivatie erachter. Want lager vraagt veel van iemand zelf, van zijn partner, kinderen etc, omdat je dan op een punt kunt komen dat je minder energie hebt, je minder deelneemt aan sociale gelegenheden doordat je een strikt voedingspatroon aanhoudt etc. De vraag is, wanneer je niet aan wedstrijden meedoet of dit iets is wat je moet willen. Om voor die 5% extra gains zo diep te gaan en daarvoor 95% van je dagelijks leven daar om te laten draaien.

Ken voelt zich nu goed en sterk en gaat nu de bulk in om optimaal spiermassa op te bouwen. In een cut kun je wel wat opbouwen, maar nogmaals dan moet je echt alles op orde hebben en het is bij lange na niet zo optimaal als een lean bulk. In een lean bulk is het allemaal wat makkelijker. Hoeveel makkelijker? Dat leggen we je uit in een volgende post.

Voor nu heeft Ken naar een mooie basis toegewerkt en we houden jullie op de hoogte van zijn progressie!