DE TRANSFORMATIE VAN ERWIN

Naam: Erwin

Leeftijd: 50 jaar

Gezinssituatie: Getrouwd & kinderen

Beroep: Sales/Verkoop

Mijn Verhaal

“Ik heb vroeger wel wat gefitnest, maar ik werd eigenlijk een stille donateur van de sportschool. Ik zag bij mijn nicht in Den Haag mooie resultaten via een personal trainer. Zo ben ik ook op zoek gegaan naar goede personal trainers bij mij in de buurt. En daar was Deducated. Ik ben ruim 20kg afgevallen.”

Mijn Motivatie

“Ik weet het nog goed. Op 2 januari 2017 kwam ik bij Deducated en woog ik 104kg. Ik wilde, voor de wintersport 5-6 weken later, onder de 100kg zijn. Toen ik dat gehaald had, was mijn volgende doelstelling om voor de zomervakantie onder de 95kg te wegen en om voor het einde van het jaar onder de 90kg te zijn.

Uiteindelijk woog ik, toen we in juni op vakantie gingen, precies 89.9kg en had ik dus mijn volgende doelstelling al gehaald. Mijn doelstellingen waren in etappes en dat heeft voor mij heel goed gewerkt. Vorig jaar heb ik zelfs de 80kg aangetikt.

Nu ben ik voornamelijk bezig met ‘onderhoud’. Ik eet niet te weinig calorieën, maar ook niet te veel. Zo is het goed in balans. Ik sport vier keer per week, anders word ik gewoon onrustig. Ik heb voor mijzelf een methode, genaamd ‘de dimmer’. Als ik de ene dag uiteten ben geweest, minder ik de volgende dag. Ik sta daar echt bewuster bij stil. Vroeger bleef ik doorgaan.

Het eten is wel even puzzelen in het begin; je moet uitzoeken hoeveel calorieën je eet en je moet etiketten lezen. Maar, op een gegeven moment ken je de basis en gaat het eigenlijk al vanzelf.”

Wat was (of is) je doel?

“Ik wilde afvallen, maar ben daardoor conditioneel ook zoveel fitter geworden. Maar, ook sterker en strakker. Ik vond met name de eerste voortgangsfoto’s confronterend. En dan voornamelijk de plooien op mijn onderrug. Die zijn nu gelukkig weg. Zodra je progressie maakt kun je die foto’s wel waarderen, omdat je ziet waar je vandaan komt.

Ik heb heel veel goede reacties gehad en heb ook andere mensen ‘aangedragen’. Bij mij heeft Deducated echt geholpen, maar je moet wel de knop omzetten. Je moet er bijvoorbeeld niet naartoe gaan en blijven eten zoals je nu gewend bent te eten. Maar, die combinatie van sporten en eten geeft het beste resultaat.

Mijn doelstelling is nu om strakker/gespierder te worden. Hierdoor ben ik wel weer wat zwaarder geworden, maar ik wil geen Arnold Schwarzenegger zijn. Daniël Craig is voldoende ;-)!”