DE TRANSFORMATIE VAN EDITH

Naam: Edith

Leeftijd: 42 jaar

Gezinssituatie: Vriend & 2 kinderen

Beroep: Thuiszorg

Mijn Verhaal

“Ik heb mijn levensstijl weten aan te passen, wat op lange termijn zoveel beter vol te houden is dan shakes of crashdiëten.

Met de 24kg die ik binnen nog geen jaar kwijt ben, doe ik nu weer mee aan activiteiten die ik eerder echt niet gedaan had of kon.” 

Mijn Motivatie

“Ik heb veel geprobeerd om af te vallen. Shakes bijvoorbeeld. Maar, ik viel bij sommige methoden soms bijna flauw, omdat ik een tekort had aan voedingsstoffen. Dit was absoluut niet de juiste manier dacht ik.

Die methoden houd je vaak ook maar twee weken vol en dan verval je weer in je oude patroon. Ik merkte dat ik mijzelf alleen maar in de weg zat. Ik was kortademig, voelde mijzelf niet aantrekkelijk, had een slechte weerstand en weinig energie. Dat was wel het punt dat ik dacht ‘nu ga ik het goed aanpakken’. 

Ik kwam een ex-collega tegen die enorm was afgevallen, met hulp van Deducated. ‘Dit moet ik ook gaan doen’, dacht ik. En het is het geld meer dan waard. Ik vond sporten altijd verschrikkelijk en nu zelfs leuk om te doen.”

Wat was (of is) je doel?

“Ik wilde van die kilo’s af en vooral ook fitter worden. Inmiddels ben ik van 93kg naar 69kg gegaan en dus zo’n 24kg kwijt. Op sportief vlak durf en kan ik daardoor veel meer. In de zomervakantie ben ik bijvoorbeeld wezen wandklimmen en dat had ik anders niet gedaan. Zwemmen deed ik ook niet. En, als ik ging zwemmen deed ik dat ergens waar ik niemand kende. Ondanks dat ik nu al veel heb bereikt, ga ik lekker door.”