DE TRANSFORMATIE VAN AMBER

Naam: Amber

Leeftijd: 30 jaar

Gezinssituatie: Partner & 2 kinderen

Beroep: Pedagogisch medewerker

Mijn Verhaal

“Ik was eigenlijk obese en wilde geen foto’s van mijzelf meer zien. Echt heel confronterend. Ik had geen discipline om dingen te laten staan. Ik wilde weer fit zijn en leuke dingen met mijn kinderen doen. Ik heb daar een en ander voor geprobeerd, maar hield nergens de motivatie vast. Tot nu bij Deducated. Onne en Nes zijn heel enthousiast en ‘confronteren’ je telkens met je doel. Daar heb ik zoveel aan gehad en ben ik ze súper dankbaar voor.”

Mijn Motivatie

“Tot mijn 17e heb ik altijd veel gehockeyd en gedanst. Ik was dan ook zeker niet dik, maar nooit super slank. Gewoon, normaal. Vanaf mijn 22e begon dat te veranderen. Ik at veel, vooral snoep. Ik kon niks weerstaan, móest alles eten. En dat ging ver. Ik kreeg twee kinderen, wat je lichaam natuurlijk ook verandert. Maar toen ik 30 werd vorig jaar was ik klaar met mijn lijf. Ik was op het strand met mijn kids en vriend. Hij maakte foto’s terwijl we aan het vliegeren waren. Ik schrok van mezelf. Ik wist dat ik te zwaar was, maar dat heb ik heel lang genegeerd. Had nooit zin om het daarover te hebben of om er überhaupt aan te denken. Maar die foto’s.. Dat was voor mijzelf wel een keerpunt. Ik was echt ongelukkig met mijzelf. Ik wilde weer fit zijn en leuke dingen met de kinderen doen. Actief blijven. Dat was voor mij de doorslaggevende reden. Een vriendin van mij was net begonnen bij Deducated en raadde het aan. Inmiddels ga ik daar al een jaar met veel plezier, én lekker in mijn vel, naartoe.
Voor Deducated heb ik het een en ander geprobeerd. WeightWatchers bijvoorbeeld. Daar was ik wel wat mee afgevallen, maar heb ik eigenlijk laten verwateren. Ik kreeg niet genoeg motivatie van alleen ‘het weegmoment’. Nu ga ik twee keer per week naar Deducated. Onne en Nes checken áltijd hoe het met je gaat en confronteren je met je doel. Ik heb een motivatieworkshop bijgewoond, waar ik echt veel aan heb. Ook raak je aan de praat met andere members en hoort elkaars verhalen. Een hele fijne omgeving.”

 

Wat was (of is) je doel?

“Ik had niet per se een doel voor ogen, als in een streefgewicht. Ik wilde wel een aantal kilo’s afvallen, zodat ik weer een gezond gewicht zou hebben en geen overgewicht. Inmiddels ben ik 15 kilo kwijt. Iedereen ziet het. Maar ik wil zelf steeds meer. Ik ben nu 30 en nu is voor mij de tijd dat ik eruit ga zien zoals ik eruit wil zien. Daarom zou ik met nog eens 5 a 6 kilo super blij zijn. Zodat ik mij in bikini weer goed voel en niet de hele tijd nadenk over of mensen naar mij staren.
Na 12 á 13 kilo kwam ik wel even op een punt dat ik het lastig vond om motivatie vast te houden. Je voelt je namelijk al een stuk beter en je ziet er goed uit. Maar inmiddels zit ik weer helemaal in een goede flow om door te pakken en voor die laatste kilo’s te gaan!”