Springrolls

Nes Bounou, Gedrags en- voedingscoach bij DEDUCATED

mei 12, 2020

Springrolls

Klaar in:
20 minuten

Deze heerlijkheden categoriseer ik bij lunch
vanwege het lichte karakter van het gerecht,
maar ze staan ook hun mannetje als borrelhapje
of diner of als snack. Ook als ontbijt, alleen dan
kan er geen wijn bij…..right?

Voedingswaarden

kcal

Koolhydraten

Eiwitten

Vetten

Boodschappenlijstje

Met kip

kcal 59 – kh: 9g – eiwitten: 3g – vetten: 0g

  • rijstevel
  • 1 reep mango
  • 1 reep kip caesar
  • 1 reep komkommer
  • 5 gram rijstnoodles
  • 1 reep rode peper
  • 2 muntblaadjes
  • lenteui

Met garnalen

kcal 70 – kh: 8g – eiwitten: 3g – vetten: 2g

  • 2 grote garnalen
  • 5 gram rijstnoodles
  • avocado
  • lenteui

 

 

Bereidingswijze

  1. Pak een schaal doe daar de rijstnoodles in en giet er
    kokend water bij
  2. Laat de noodles ongeveer 3 minuten weken, trek ze los
    van elkaar met een vork
  3. Giet de rijstnooodles af
  4. Neem nog een schaal met warm water om daar de
    rijstevellen in weken
  5. Snijd alle ingrediënten voor of zet klaar
  6. Laat een rijstevel glijden in het water en draai het rustig rond totdat je voelt dat het vel zacht geworden is
  7. Neem het vel eruit en laat even uitlekken
  8. Leg het rijstevel op een houten plank
  9. Leg wat rijstnoodles iets van het midden af
  10. Leg de kip, mango, komkommer, rode peper, muntblaadjes en lenteuitjes er  op
  11. Rol het rijstevel op tot aan het midden
  12. Vouw de zijkanten naar het midden
  13. Rol het vel verder strak op en klaar is je springroll
  14. Herhaal dit met alle ingrediënten die je wilt toevoegen je kan het zo gek maken als je wilt