Springrolls
Klaar in:
20 minuten
Deze heerlijkheden categoriseer ik bij lunch
vanwege het lichte karakter van het gerecht,
maar ze staan ook hun mannetje als borrelhapje
of diner of als snack. Ook als ontbijt, alleen dan
kan er geen wijn bij…..right?
Voedingswaarden
kcal
Koolhydraten
Eiwitten
Vetten
Boodschappenlijstje
Met kip
kcal 59 – kh: 9g – eiwitten: 3g – vetten: 0g
- rijstevel
- 1 reep mango
- 1 reep kip caesar
- 1 reep komkommer
- 5 gram rijstnoodles
- 1 reep rode peper
- 2 muntblaadjes
- lenteui
Met garnalen
kcal 70 – kh: 8g – eiwitten: 3g – vetten: 2g
- 2 grote garnalen
- 5 gram rijstnoodles
- avocado
- lenteui
Bereidingswijze
- Pak een schaal doe daar de rijstnoodles in en giet er
kokend water bij - Laat de noodles ongeveer 3 minuten weken, trek ze los
van elkaar met een vork - Giet de rijstnooodles af
- Neem nog een schaal met warm water om daar de
rijstevellen in weken - Snijd alle ingrediënten voor of zet klaar
- Laat een rijstevel glijden in het water en draai het rustig rond totdat je voelt dat het vel zacht geworden is
- Neem het vel eruit en laat even uitlekken
- Leg het rijstevel op een houten plank
- Leg wat rijstnoodles iets van het midden af
- Leg de kip, mango, komkommer, rode peper, muntblaadjes en lenteuitjes er op
- Rol het rijstevel op tot aan het midden
- Vouw de zijkanten naar het midden
- Rol het vel verder strak op en klaar is je springroll
- Herhaal dit met alle ingrediënten die je wilt toevoegen je kan het zo gek maken als je wilt