Kosten Personal Trainer

Nes Bounou, Gedrags en- voedingscoach bij DEDUCATED

mrt 17, 2020

PERSONAL TRAINING

Wat kost een personal trainer?

Onne van Elburg, Eigenaar en Personal Trainer bij DEDUCATED

22 februari 2020

Om die vraag te beantwoorden moeten we eerst kort vertellen dat er veel prijsverschillen zijn tussen personal trainers of aanbieders van personal training

Dit komt o.a. door:

De wildgroei van personal trainers en aanbieders.

Personal trainer is een vrij beroep en iedereen mag zichzelf deze titel geven. Dus heb jij met veel pompsetjes de spierballen gekweekt die je nu bezit, dan mag jij jouw ultieme methode ook een ander aanleren en daar kosten voor in rekening brengen. Ongeacht of je wel of niet weet of dit veilig is of goede resultaten oplevert voor de persoon in kwestie.

Het verschil in aanbod.

Personal training kan op verschillende manieren worden aangeboden. Zo heb je de fysieke 1 op 1 of smallgroup personal training, maar ook de volledige online coaching. Dit heeft allemaal effect op de kosten van een personal trainer

Wat je ervoor krijgt

Het verschilt nogal van trainer tot aanbieder wat de personal training inhoud. Dit heeft met de kennis en ervaring van de aanbieder te maken, maar ook met ethiek en normen en waarden die erop nagehouden worden. 

Omdat het een vrij beroep is kan de kennis snel ontbreken om de juiste programma’s en methodieken voor jou op te stellen, om jou verantwoord naar het gewenste resultaat te begeleiden. Ook zijn er partijen die vooral veel en snel geld willen verdienen, waarbij het makkelijker is om standaard programma’s aan te bieden voor iedereen “de zogenaamde one size fits all” Waarbij er niet gekeken wordt naar jou als specifiek individu.

Hoe vind je een trainer die bij je past?

Waar het dus omgaat is dat je goed kijkt of je met een persoon of partij te maken hebt die veel en gedegen kennis bezit om jou verder te kunnen helpen. Wij raden je aan om naar opleiding te vragen van instanties met een wetenschappelijke fundering. Zo heb je in Nederland opleiding(en) instituten Chivo, Menno Henselmans PT course en Milo Education.

Deze dragen allen verantwoording voor de claims die ze doen. Dus niet “het werkt omdat ik het voel” en dan maar afwachten of het bij jou ook werkt. Maar onderbouwing waarom jij iets op een bepaalde manier moet doen, terwijl een ander het misschien op een andere manier moet doen.

 Daarnaast kijk je of de persoon of partij echt bij jou betrokken is en niet alleen de eigen zakken snel wilt vullen. Je zal zien dat in veel gevallen goedkoop, duurkoop is en dat je voor kwaliteit iets meer moet betalen.

Wat zijn de prijzen van een personal trainer in utrecht?

Als je de vertaling naar de uurprijs voor een training wilt maken, dan kan dit verschillen

  • Bij smallgroup training van ongeveer van €10,- tot €50,- per les
  • Bij 1 op 1 training van ongeveer €30,- tot €120,- per les

Niet rekening houden met wat je hier allemaal voor krijgt en of je met een goede of slechte partij te maken hebt.