Deducated blog

Voedingstrend nummer 1000: het ‘genezende’ Pioppi dieet!


Gepost op 15 oktober 2018 door DEDUCATEDElk jaar is er wel weer een nieuwe baanbrekende trend in de wereld van het diëten en afvallen. Dit keer is het Pioppi dieet trending: zal dit dieet wel echt werken?

Het Pioppi dieet is ontstaan uit het Italiaanse dorp Pioppi, waar de mensen veel ouder worden dan gemiddeld. Het dieet draait allemaal om een mediterrane leefstijl: natuurlijke producten en gezonde vetten.

Bij het Pioppi dieet wordt er aanbevolen om enkel nog maar te kiezen voor vette en pure producten, waarbij koolhydraten en suiker moeten worden vermeden. Voor het afvallen zijn dit niet de beste aanbevelingen die er zijn. Als je wilt afvallen draait het om het hebben van een negatieve energiebalans: minder binnenkrijgen dan dat er uit gaat. Dus minder eten, of meer bewegen. Vervang je al je producten voor vettere en vollere varianten, dan wordt dit een stuk lastiger. Een paar lepels olijfolie zijn namelijk al honderden calorieën. Er wordt ook afgeraden om nog fruit te eten met suikers erin, wat juist een afvaltraject alleen maar moeilijker maakt. Fruit kan enorm veel toevoegen: het geeft je vulling en voldoening.

In het Pioppi dieet staan toch ook een aantal goede aanbevelingen. Zo wordt er geschreven dat je zoveel mogelijk onbewerkte producten moet eten. Dit kan een goede toevoeging, maar van onbewerkte voeding val je niet direct af ;). In het boek staat dat de mensen in Pioppi veel lichamelijk actief zijn: voor een afvaltraject heeft dit een toegevoegde waarde. Meer beweging kan namelijk leiden tot sneller afvallen. Jammer dat ze in Pioppi geen Gym hebben, waar er aan krachttraining gedaan kan worden, want dan zal het allemaal nog net iets beter zijn.

Is dit Pioppi deet nou nodig om je gezondheid te verbeteren en om af te vallen? Nee, net als met andere diëten is dit weer een trend die komt overwaaien. Een goed dieet voor jou is een duurzaam dieet die je voor lange tijd kunt volhouden. Hoe meer restricties je jezelf oplegt, hoe moeilijker het wordt.

De geheimen van het afvallen en een duurzame lichaamstransformatie kunnen wij bij DEDUCATED wel aan je vertellen. Namelijk: in een negatieve energiebalans zijn + lekker bewegen in de vorm van krachttraining.

Wil jij dat wij jou helpen? Neem dan direct contact op!