Deducated blog

Blog

Lees over ons programma, handige tips en voeding.

Onze topics die wij graag met jullie delen.


Welke aanpak hebben vrouwen nodig voor maximaal resultaat?

Loop een gemiddelde sportschool binnen en het cardio gedeelte, de groepslessen en de buikspier kwartiertjes zijn druk bezocht. Niet alleen door mannen, maar vooral ook door vrouwen die graag willen afslanken of een betere shape willen creëren. Ondanks dat krachttraining de laatste jaren steeds populairder geworden is heerst er onder sommige dames nog de angst dat krachttraining ervoor zorgt dat vrouwen 'te breed' te worden.

Anderzijds is een gevleugelde uitspraak dat vrouwen niet bang hoeven te zijn om te snel of te veel spiermassa op te bouwen, omdat ze over minder testosteron bezitten dan mannen.

Hoe zit dit nu? Welke vorm van training is optimaal voor afslanken en een betere shape?

Lees verder

Vijf redenen waarom je progressie stilstaat.

Het volgende scenario komt je wellicht bekend voor: met oog op de zomer wordt het langzaam aan weer drukker in de meeste sportscholen. Vergeten abonnementen die in januari afgesloten zijn worden weer afgestoft, de cardio-apparaten zijn druk bezet en ook in het krachtgedeelte gaan veel gedreven sporters fanatiek aan de slag.

Toch staan veel sporters stil, ondanks de vele uren die gespendeerd worden in de sportschool. En dat is zonde, omdat tijd tenslotte kostbaar is.

Vijf redenen waarom je progressie kan stilstaan in de sportschool...

Lees verder