Deducated blog

Als Personal Trainer moet je een sixpack hebben?


Gepost op 26 november 2018 door DEDUCATEDWat is er nou echt belangrijk om een goede Personal Trainer te zijn?! Dat je zelf aan Bodybuilding wedstrijden hebt gedaan? Dat je een sixpack hebt? Dat je zelf veel succes behaald met je training en voeding? Dat je veel volgers op instagram hebt?

Natuurlijk is het belangrijk dat je kunt laten zien dat je progressie maakt en dat je waardevolle sociale media content maakt, maar dit soort zaken zouden niet de primaire focus moeten zijn voor een goede trainer of coach. “Ik zie er natuurlijk goed uit en daarom heb ik altijd gelijk en zou jij met mij mee moeten trainen”, is iets wat je vaak in deze branche ziet. ‘Practise what you preach!’ is dan weer een veelgehoorde reactie. Uiteraard zou je zelf gedeeltelijk moeten doen wat je verkondigt, maar dit is niet de belangrijkste factor voor een goede Personal Trainer. Iedereen is anders en werkt op een andere manier naar zijn of haar doelen toe: sommige Members trainen vijf keer per week, terwijl andere Members maar twee keer per week trainen. Sommige Members tracken al hun voeding, terwijl anderen helemaal niets tracken. Sommige Members zijn bezig met afvallen, en sommigen juist met aankomen. Moeten al deze Members dan doen wat de trainer doet, om er net zo uit te zien als de trainer? Nee, absoluut niet!  Veel belangrijker is om uit te kunnen leggen wat voor een specifiek persoon verstandig is om te doen, en dit kan dan ook voor elke persoon anders zijn. Vaak verschilt dit ook met hoe de trainer zelf dingen aanpakt. Of een Personal Trainer er goed uitziet, of hij al zijn voeding afweegt en of dat hij vaak traint, staat niet in relatie tot iemands coachings- en trainingsvaardigheden.

Maar wat is dan wel belangrijk? Uiteindelijk draait het allemaal om een goede service naar de klanten, hoe professioneel je bent, hoeveel kennis je hebt opgedaan en je vaardigheid om dit goed over te brengen op verschillende personen. Het is namelijk een echte kwaliteit als je één onderdeel kunt uitleggen aan tien verschillende personen, en dat deze het dan allemaal kunnen begrijpen. Een goede Personal Trainer is continu bezig om zichzelf te ontwikkelen, het doel is om altijd te blijven leren. Sociale vaardigheden zijn ook een  belangrijke factor, hoe fijn is het als je het klanten naar hun zin kunt maken, ondanks dat ze hard moeten werken. Plezier hebben en mooie resultaten behalen!

Een Personal Trainer die er goed uitziet is dus geen garantie voor succes. Wat je aan de buitenkant ziet zegt namelijk niks over de kwaliteiten die je hebt als Personal Trainer.

Bij DEDUCATED besteden wij aandacht aan de kwaliteiten die er écht toe doen als goede Personal Trainer. Wij doen er alles aan om jou de begeleiding te bieden die jij nodig hebt!